• Howdy, cowboy of cowgirl! Nieuw op het forum?
    Als je wilt deelnemen aan het forum heb je een forumaccount nodig. Registeer er snel een!
    Heb je al een forumaccount? Dan kun je hier inloggen.

Ronde II

Status
Niet open voor verdere reacties.
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm. Vorm een hoge kraag van bakpapier rond de vorm en bind deze vast met keukentouw.
'Instructies maak een bakvorm ' nodig.

Klop de eieren met de suiker in 5 minuten tot een lichte en luchtige crème.
'Beker met rauw ei' nodig.

Roer de melk door het eimengsel. Spatel bloem, bakpoeder en specerijen erdoor en giet het beslag in de vorm.
'Fles melk' nodig

Bak de bodem in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op het taartrooster.

Verwarm de jam zonder te koken. Klop de slagroom lobbig. Klop de yoghurt en suiker erdoor tot een smeerbare massa.

Snijd de taartbodem horizontaal in 3 gelijke delen. Bestrijk 2 lagen met een dun laagje slagroommengsel met daarover een laagje jam en een laagje blauwe bessen.
'Blauwe bessen' & 'Mes' nodig

Stapel de drie lagen op elkaar en bestrijk de bovenste met jam. Bestrijk de zijkant van de taart met een dikke laag van het slagroom-yoghurtmengsel. Begin aan de onderkant en trek met de achterkant van een lepel of paletmes dikke ribbels in de crème. Strijk ook de bovenkant af met slagroom-yoghurtmengsel.

Je taart is klaar!

Bonus van de bessentaart:
8 uur verhoogde vindkans
 
istockphoto-882885038-170667a.jpg
Vistaart
+10 handigheid
+20 zwemmen
+20 handvaardigheid
+200 kotsen

Nodig:
1 bakvorm, 1 garde,1 boter, 2 meel, 1 melk en 2 parelduiker eieren
1 hengel (of 1 vangnet) om 4 zalm en 5 forel te vangen ( en 1 brabbelvis voor de topping)
1 knuppel met spijkers om 4 krab aan flarden te meppen
20 bosbessen ( die kleur komt niet zomaar aan waaien uiteraard)
Voor de afwerking aan de buitenzijde 1opuntia, 1 drakenfruit en 1palmlelie
 
Elvis Huachuca

recept verjaardagstaart 15de jaar

vind de onderstaande producten om de 15de verjaardagstaart te krijgen

15 graan voor de taart te bereiden
15 vissen voor de taart te bereiden
15 bril voor de taart te bereiden
15 pannen voor de taart te bereiden
15 water voor de taart te bereiden

doe nu de graan, water en de vissen in een pan zet je bril op en roeren maar,
na 15 rondjes roeren in de pan krijg je de 15de Verjaardagstaart

bonussen 15de verjaardagstaart

15 kracht
15 beweeglijkheid
15 handigheid
15 charisma

+15 op bidden
 
ingredienten:

boter (1 melk)
suiker
mais
maismeel (mais en steen)
taart (1 bes en 2 deeg ( meel en kan met water)
melk
sinaasappel
lotusbloem
beker met rauw ei

topping:
water
suiker
sinaasappel

boter creme:
boter (1 melk)
suiker
sinaasappelrasp
castello-kaas ( 6 melk, 6 whiskey, 2 honing, 1 groene pepers)

1e Verwarm de oven voor op 180° graden.
2e Mix de 140 gr boter, 200 gr suiker en suiker romig met een mixer.
3e Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Bewaar een ½ eetlepel rasp voor de botercrème.
4e Voeg de rest van de rasp en het sinaasappelsap toe aan het botermengsel. Voeg een voor een de beker met rauwe eieren toe en mix er ook doorheen.
5e Meng de lotusbloem, mais en taart door elkaar in een aparte kom. Doe dit bloemmengsel beetje bij beetje bij het botermengsel tot het is opgenomen.
6e Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en mix tot een glad beslag.
7e Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
8e Giet het beslag hierin en bak de sinaasappeltaart ca. 35 tot 40 minuten tot hij gaar is. Check dit met een satéprikker. Laat hem daarna afkoelen.
9e Snijd ondertussen de sinaasappel voor de topping in schijfjes.
10e Breng een pannetje met 250 ml water aan de kook samen met 200 gr suiker.
11e Kook zachtjes de schijfjes sinaasappel hier 15 minuten. Kook ze niet te hard of te lang anders gaan ze stuk. Laat ze uitlekken op een bord en goed afkoelen.
12e Mix voor de botercrème de boter met suiker en sinaasappelrasp romig met een mixer. Voeg de castello-kaas toe en mix er ook door.
13e Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Verdeel een deel van de sinaasappel botercrème over de bodem en leg de andere helft er weer op. Besmeer ook de bovenzijde van de taart.
14e Leg de plakken sinaasappel erop
15e Tip: bewaar de sinaasappeltaart in de koelkast en haal hem een half uurtje voor serveren eruit. Bewaar maximaal 4 dagen.

sinasappeltaart bonussen:
75% vindkans duur 48uur
actiepuntenverhoging 90%
arbeidsmotivatieverhoging 90%
 

Bijlagen

  • sinaasappeltaart.JPG
    sinaasappeltaart.JPG
    125,9 KB · Weergaven: 0
Ik ben niet echt een keukenprins, dus ik ben te rade gegaan bij Sofie Dumont, en heb gekozen voor een Jamtaart.

Voor de korst hebben we nodig :
300g Meel (idealiter verder gezeefd met behulp van Baal Stof over een Kookpan gespannen, om het meer bloem-achtig te maken),
150g Boter (gemaakt door een Veldkok op basis van Fles Melk)
(eigenlijk moet er ook 1 theelepel zout in, uit de opdracht "Nieuw Braakland" als zulke producten mogen, anders moeten we dit weglaten)
1 el Suiker
8 cl water (uit Glas Water)
Ei (uit Beker Met Rauw Ei)

Voor de vulling hebben we nodig :
190 g Jam (gemaakt door een Veldkok op basis van Blauwe Bessen, Houtskool, Suiker)
1 eitje losgeklopt met scheutje water (zelfde manier als voor de korst)

Instructies :
1: Mix het deeg voor de korst (bvb met de Houten Garde, gemaakt door de Zadelmeester met Houtplank en Draadklos), en koel zo goed mogelijk af (bvb kelder of grot, eventueel met wat Ijskegels of Sneeuwballen van Winterevents) zodat het in stap 3 makkelijker te vormen is.
2: Neem je Bakvorm (gemaakt door een Smid met een Kookpan en Hamer), bedek met een beetje bloem.
3: Vorm het grootste deel van deeg voor de korst (bodem + rand). Smeer de rand in met wat opgeklopt ei. Vul met de jam
4: Gebruik de rest van het deeg om reepjes te vormen, plaats deze op de jam om een "rooster" effect te krijgen. Smeer vervolgens ook in met wat opgeklopt ei.
5: Bak (een kwartier op 200 graden en een kwartier op 180 graden). Laat vervolgens afkoelen.

Bonussen :
Actiepunten verhoging : 50%
Levenspuntenbonus : 50%
+15 Schieten en +15 Mikken voor 5 acties (van de Jam)

De foto is met Abrikozenconfituur ipv Blauwe Bessen Jam.
 

Bijlagen

  • confituurtaart-sofie-dumont-chef-cover-768x512.png
    confituurtaart-sofie-dumont-chef-cover-768x512.png
    623,9 KB · Weergaven: 0
Appeltaart!
Deeg (wat ingewikkeldere versie van [item=1866000]!:(
  • 200 gram zachte boter [item=52029000]
  • 160 gram bruine basterdsuiker [item=703000]
  • 0.5 theelepel kaneel [item=52932000] (kruiden)
  • 300 gram witte bloem [item=745000]
  • mespuntje zout [item=1858000] gebruiken op de [item=51869000]
  • 1 ei [item=2450000] Al netjes in glas!
  • paneermeel voor het bestuiven [item=1862000]
Bereiden van het deeg:
  • Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker en kaneel.
  • Zeef de bloem met een snuf zout boven het botermengsel en voeg 1 ei toe.
  • Kneed tot een soepel deeg en laat afgedekt minimaal 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee.
  • Verdeel de paneermeel over de bodem.
  • Zet de springvorm in de koelkast om verder te rusten.

Appelvulling:
  • 100 gram rozijnen [item=706000] (komt het meeste in de buurt, maar wordt een aparte smaak!)
  • rum [item=1826000]
  • 8 stuks Jonagold appels [item=2561000] Appeltjes met veel liefde!
  • 100 gram gepelde walnoten [item=2681000] (wie weet zit daar nog genoeg in!)
  • 4 eetlepels suiker [item=703000]
  • 1 zakje vanillesuiker [item=703000]
  • 3 theelepels kaneel [item=52932000] (kruiden)
Bereiden van de appelvulling met de bovenstaande items:
  • Wel de rozijnen in wat rum (pas op voor Sheriff John, anders is de rum zo weg!)
  • Schil de appels en snijd in partjes.
  • Zeef de rozijnen.
  • Meng de appelpartjes met de gewelde rozijnen, walnoten, suiker, vanillesuiker en kaneel.

Voor het samenstellen:
  • 1 ei voor het bestrijken [item=2450000]
  • 25 blanke amandelen [item=51356000]
  • poedersuiker [item=703000]
Hoe samen te stellen:
  • Schep de vulling in de taartvorm. [item=52027000]
  • Rol het resterende deeg uit en bedek de bovenkant van de taart hiermee.
  • Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en bestrooi met de amandelen.
  • Bak de appeltaart in circa 60 minuten gaar.
  • Laat afkoelen.
  • Bestuif met poedersuiker wanneer u de taart serveert.
Het resultaat:
lJlVr-iQRVO5p_UlidNGHg.png
 
Een heerlijke, originele en creatieve The-west Sinaasappelkwarktaart.

Als eerste heb je nodig:

-Bakvorm (veldkok recept: hamer, kookpan).

-Daarna gaan we een koekbodem maken. Hiervoor gebruiken wij het nog te introduceren recept: 'koekbodem maken'.
Je stopt alle ingrediënten bij elkaar in de kookpan op een laag vuurtje en roert alles door elkaar tot het een kruimelig geheel is. Vervolgens stop je dit in de bakvorm en druk je de koek gelijkmatig aan met de pollepel.
Voor 'koekbodem maken' is nodig: 5x suiker, 2x meel, 2x beker met rauw ei, 1x boter (veldkok recept: 1x melk), 1x kookpan, 1x pollepel, 1x vuur en natuurlijk de bakvorm die hiervoor al gemaakt is.

-De koekbodem laat je vervolgens 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Voor het recept: 'Bouw je eigen koelkast' is nodig: 1x kist, 10x ijs en 1x witte handschoen (want ijs = koud, dat doe je niet met blote handen).

-Dan is het tijd om de rest te maken, de sinaasappel kwark.
In een kookpan stop je de ingrediënten om de kwark te maken. Deze klop je heel hard gedurende 5 minuten tot een luchtige massa.
Voor kwark maken is nodig: 2x melk, 2x suiker, 1x houten garde, 1x kookpan.
Vervolgens moet er natuurlijk een lekkere sinaasappel smaak bij komen.
Voor het recept: 'sinaasappelkwark maken' is nodig: 1x kwark (zojuist gemaakt), 5x sinaasappel.

Inmiddels is de koekbodem afgekoeld en kan je de kwark daar bovenop gieten. Smeer dit wel gelijkmatig uit.
Vervolgens laat je dit nog ongeveer 2 uur in de koelkast staan voor gebruik. Stop er daarna 15 kaarsjes op en zing gefeliciteerd The-west.

Recept sinaasappelkwarktaart maken: 1x sinaasappelkwark, 1x koekbodem, 1x koelkast.
Bon Appetit!

Sinaasappelkwarktaart heeft als bonus: +15 kracht, +100 handvaardigheid, +50 handel drijven, +150 arbeidspunten op 'werken als een kok'.
Aantal keer te gebruiken: 15x.
 
Recept voor Western beltaart

Ingrediënten:
Scheepsbel
Graan
Fles melk
Bessen
Goudstof
Tequila


Meng het graan met de melk, bessen en tequila tot een beslag. Keer de (voorverwarmde) scheepsbel om en giet het beslag er in. Bestrooi het beslag dan met goudstof. Bak de scheepsbel een uurtje in de oven op 180 graden.

Als hij is afgekoeld, hang je de scheepsbel op. Verzamel de feestgangers onder de bel en begin deze te luiden. Zo krijgt iedereen taart.


Bonussen:
+420 bidden
+69 slapen
 
Een leuke opdracht en ik doe graag mee!

Het recept voor de verjaardagstaart is als volgt! Het is voor een taart met vers fruit en room.

Ingrediënten (allen in-game producten:( bessen, blauwe bessen, rijpe sinaasappelen, jam, meel, melk, suiker, boter, een bakvorm en ara-eieren!

Bonussen voor de taart: + 10 ontwijken, + 10 mikken en + 25 schade in een duel. Je wordt er immers heel sterk van!

Bereidingsdetails: warm een over voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met de boter. Doe de boter en de suiker in de kom en klop alles samen gedurende 5 minuten of tot het beslag licht en luchtig is. Voeg één ei per keer toe en klop tot het volledig door het beslag is opgenomen. Als het beslag wat dik lijkt, voeg dan een aantal eetlepels melk toe om het wat lichter te maken. Verdeel het beslag in de bakvorm en verdeel het egaal. Bak de taart vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten. Laat de taart in de bakvorm ongeveer 20 minuten afkoelen. Bedek daarna met een laag jam en voeg het verse fruit toe! Smullen maar!

Ik ben op dieet, dus een foto lukt voor nu niet, maar dat mag de pret niet drukken!

Ook voor deze opdracht geldt uiteraard --> zelf het recept en alle dingen erbij verzonnen en het antwoord dus zelf geformuleerd.

Met groet,
Rick I
 
De Ouwe Taart. Voor elke “ouwe” snoeperd in the West! Het verhaal gaat dat de over-over-over-over-overgrootvader van Maria wist te vertellen dat er ooit een echte the West traditie is geweest. Bij elke the West tuindersverjaardag was die Ouwe Taart er. En niemand kon z'n handen thuishouden, voegde hij er met een ondeugend glimlachje aan toe...

Benieuwd als we waren, zijn we toen aan de slag gegaan. En het resultaat was om te zoenen. Zo'n lekkere Ouwe Taart hebben we nog nooit gemaakt! Da's geen kunst ook, want de Ouwe Taart zit vol met ingrediënten: honing, suiker, blauwe bessen, bessen en van melk en meel werd het lekkerste banketbakkersroom gemaak. Met al die ingrediënten plus het geheim van het familierecept in één bakvorm weet je niet wat je proeft. Een béétje “ouwe” snoeperd kan niet van die Ouwe Taart afblijven, dat hoeft ook niet. Elke Ouwe Taart is na aankoop wel een week lang houdbaar, dus geniet er lekker lang van. Op kamertemperatuur serveren, dat verhoogt de smaak!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de ingrediënten voor het deeg met een mixer met deeghaken. Voeg steeds een beetje melk toe en mix dit goed, totdat je er een bol samenhangend deeg van kunt maken.

Rol iets minder dan de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer een halve centimeter dikte. Steek er met een ring of een glas ringen uit en leg die op een bakplaat met bakpapier.

Maak bolletjes van de deeg en druk ze een beetje plat, tot ze iets kleiner zijn dan de rondjes deeg. Leg ze daarop.

Zet 15-20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn

Voeg de banketbakkersroom toe. En de oude taarten zijn klaar.

smullen maar

In the west krijg je 50% meer levenspunten van het eten van 1 taartje
 
Arctic explosion
bereidingsdetails
meng de suiker melk meel ei en water tot een stevige massa
laat deze massa 3 dagen rijzen
je zou ondertussen wat fruit kunnen gaan zoeken
voeg na 3 dagen grafiet poeder ijs dynamiet en een vleugje vruchtensap
laat dit gevaarlijke goedje wederom weer 3 dagen staan
maar pas op vanaf nu zal je voorzichtig te werk moeten gaan
vet na 3 dagen de bakvorm in en giet het goedje voorzichtig in de bakvorm
bak vervolgens heel rustig de taart goudbruin
laat de taart afkoelen
snij de taart horizontaal in tweeen en plaats de vulling tussen de twee taart helften
smeer de hele taart met een dikke laag jam
verdeel als laatste het gevonden fruit en melkchocolade over de taart
(note: sommige ingredienten zijn niet via arbeiden te vinden, misschien kunnen je medespelers je hiermee helpen
ingredienten
beker met rauw ei
suiker
fles melk
meel
kan met water
boter
bakvorm
grafiet poeder
vulling
vruchtensap
ijs
dynamiet
jam
bessen
blauwe bessen
sinaasappelen
gesuikerde appel
papaja
wilde lijsterbes
witte moerbei
pawpaw
zalmbessenm
draken fruit
opuntia
melkchocolade
bonussen
+20 kracht
+15 handigheid
+15 beweeglijkheid
+15 charisma
+10 op alle oogst werkzaam heden
+10 op alle constructie werkzaamheden
+ 20% verhoogde vindkans
+ 20% verhoogde slagingskans
+ 15% snelheid
 
chocomoussetaart met banaan
110 gram bloem: 5 meel malen
3 eetlepels cacao: pluk tabak hiervoor
1 eetlepel maizena: pluk graan
2 bananen: pluk tabak hiervoor
5 eieren: ga greenhorns rondleiden voor melk
150 gram suiker: suikerriet plukken
8 gram vanillesuiker; suikerriet plukken
75 gram chocolade: sinaasappelen plukken
3 eetlepels kristalsuiker: suikerriet plukken
400 gram slagroom: greenhorns rondleiden voor melk

Dit is het recept van mijn favoriete taart

Groetjes Lonewolf
 
Koffie, rum, suiker, eieren, boter, koekjes, bakvorm, Chocolade

1. Breng de boter op kamertemperatuur
2. Zet koffie, laat deze afkoelen & voeg een scheutje rum toe
3. Meng de suiker & eieren
4. Zet een kopje straffe koffie
5. Voeg de boter toe aan de suiker / eieren mengeling
6. Voeg een scheutje straffe koffie hierbij
7. Meng verder tot dit een consistente structuur heeft (Genaamd crème au beurre)
8. Leg een laagje koekjes in de bakvorm, smeer crème au beurre hierover
9. Voeg een laagje koekjes toe, maar dip deze eerst in de gewone koffie, smeer crème au beurre hierboven
10. Herhaal stap 9 tot de taart bestaat uit een laag of 5-6
11. Smeer finaal crème au beurre op de zijkanten & bovenop
12. Om te eindigen voeg verkruimelde chocolade toe
13. Laat het gehaal afkoelen op een frisse plaats

Dit is de speciale The West koekjestaart
Bonus voor het eten van deze taart: 100% AP aangevuld, Overnachting in hotel dubbel zo lang (om alle calorieen te verteren)
 
  • 200 gram suiker (2x suiker)
  • 150 gram boter, op kamertemperatuur (2x boter)
  • 3 eieren (3x beker met rauw ei)
  • 250 gram bloem (2x meel)
  • 250 ml melk (2x melk)
  • 1 sinaasappel, de schil geraspt en het sap uitgeperst (1x sinaassappel)
  • 100 gram blauwe bessen (1x blauwe bessen)
  • 100 gram rode bessen (1x bessen)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm van ongeveer 20 cm doorsnede in met boter en bestrooi met wat bloem.
  2. Klop de suiker en boter in een grote kom tot een luchtig en romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot ze volledig zijn opgenomen.
  3. Zeef de bloem boven de kom en roer door het mengsel tot het volledig is opgenomen.
  4. Voeg de melk, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe en roer tot alles goed gemengd is.
  5. Spatel voorzichtig de blauwe bessen en rode bessen door het beslag.
  6. Giet het beslag in de ingevette taartvorm en bak gedurende 40-45 minuten, of tot de taart goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
  7. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen voordat je hem serveert.
Deze taart is heerlijk als dessert of als traktatie bij de koffie of thee. Eet smakelijk!

De attributen voor deze taart is
+50% vindkans
+100% regeneratie
 
Laatst bewerkt:
Mijn lievelingstaart is bessen taart, ingrediënten:
- blauwe bessen (arbeid: blauwe bessen plukken)
- bessen (arbeid: bessen plukken)
- suiker (arbeid: suikerriet hakken)
- bloem/meel (arbeid: graan malen)
- lotusbloem olie (in plaats van zonnebloem, arbeid lotusbloemen verzamelen)

heerlijk om er bij te drinken: glas water (arbeid: spoor aanleggen)

Maak een goed beslag van vrij wel alle ingrediënten gemixt behalve de olie, doe wat olie op de bakvorm en giet vervolgens het mengsel in de cakevorm. Bakken 180 graden 25 minuten, ta da heerlijke the west bessentaart.
 
Ontploffingsgevaar, na de taart van hou van The-west
U neemt, twee staven dynamiet, deze worden aangestoken. Van een glas water en meel maak je een deeg, deze rol je uit. Vervolgens laat je dit rijzen door de arbeid, rondreizende handelaar. Als het genoeg gerezen heeft, na een uurtje of vier, dan krijg je een geluksklaver. Deze heb je zeker nodig voor het volgende ingrediënt, je gaat namelijk opzoek naar blauwe bessen, vervolgens rode bessen en sinaasappel konfijt. Uiteraard een vleugje tequila

Benodigdheden:
Twee staven dynamiet
Glas water, meel
Geluksklaver
Rode en blauwe bessen
Sinaasappel
Tequila
Bonus: Je hebt geluk of pech, geef je de taart op tijd door en ontploft deze bij een andere speler. Dan krijg je alle ingrediënten terug plus zijn/haar actiepunten. Heb je pech, dan ben je alles kwijt, ook het geld wat je contant hebt, je valt flauw.
 

Halown wereld dakota,​

Pompoentaart​

1683156901139.png

Recept:
Taartbodem
1 Maak het zandtaartdeeg volgens recept. Als het deeg voldoende heeft gerust, ga je door met onderstaande stappen.
1a Doe alle ingrediënten tegelijk in een kom en kneed tot een stevig deeg.
Gemaakt door Deeg ( 1meel,1kan met water ( 1kruik en 1 glas water) van craft beroep (veldkok)
2 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed je bakvorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.
2a Nodig Bakvorm ( 1 kookpan,2 hamer) , Mes ( 1hamer, 1ijzeren staaf, 1 steen) (allebei van craft beroep smid)
3 Neem een stuk bakpapier, maak er een prop van en vouw weer uit. Het is nu beter te vormen, leg het bakpapier in je bakvorm. Verdeel een blindbakvulling over het bakpapier.
3a papier als bakpapier (5kranten, 1 kan met water (1kruik en 1 glaswater craft beroep kok )
3b blindbakvulling >>> gedroogde bonen (4bonen) vinden bij arbeid
4 &5 Bak de taartbodem eerst 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) mét de blindbakvulling.
Na 20 minuten haal je de taart uit de oven en verwijder je het bakpapier met de blindbakvulling. Schuif de bakvorm weer terug in de oven. Bak de taartbodem nu nog eens 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) zónder blindbakvulling.

VULLING
1 terwijl de bodem in de oven staat kun je de vulling bereiden.

1Pompoenpuree
1a Snijd het onder- en bovenkantje van de pompoen af. Schil de rest van de pompoen. * 12pompoenen (arbeid pompoen oogsten) * Mes ( 1hamer, 1ijzeren staaf, 1 steen, van craft beroep smid)
1b Halveer de pompoen en gebruik een lepel om de zaden te verwijderen. De leeggeschraapte pompoen snijd je in repen en die repen snijd je vervolgens in blokjes. Mijn blokjes waren ongeveer 3-4 centimeter groot. * pollepel (arbeid werken als een kok)
1c Doe alle blokjes pompoen in een pan en giet er ruim water bij. Voeg een flinke snuf zout toe en breng het water aan de kook. Roer met regelmaat even door en laat zo’n 5 minuten koken tot de blokjes zacht zijn geworden. * 1 kookpan (arbeid kolonistentocht beschermen ) ,10 glas water (spoorweg aanleggen), 1 zout/ 1 kist met zout (opdracht gerelateerde voorwerp)
1d Giet de pompoenblokjes af en laat goed uitlekken en ook wat afkoelen. Doe ze dan terug in de pan en vermaal met een staafmixer (of in een foodprocessor) tot een gladde puree zonder stukjes. (zelfde pan als kookpan), garde als mixer (craftberoep zadelmeester 3hout 2 draadklos)


2 In een kom doe je de pompoenpuree, suiker, slagroom, melk, eieren en pumpkin spice kruiden tegelijk bij elkaar. Gebruik een garde (of mixer) om er een egaal mengsel van te kloppen. * Pompoenpuree van stap vulling 1 gebruiken, * 5 melk (arbeid greenhorns rondleiden voor melk en slagroom) , 2 bekers met rauw ei (arbeid armworstelen) ,3 suiker ( arbeid suikerriet hakken), voor pumpkin spice kruiden >>>> 1 kruidenkist van avontuur, in de shop te koop. Garde (craftberoep zadelmeester 3hout 2 draadklos)

3
Zodra je taartbodem goed is voorgebakken kun je direct de vulling op de (nog warme) bodem gieten. De vulling rijst iets, maar niet veel. De vulling mag dus tot net onder de rand worden geschonken.
Bak de taart in ongeveer 45 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Let op, dit is een lagere temperatuur dan bij het bakken van de bodem, dus schakel de temperatuur op tijd terug.
De taart is goed als het midden van de taart nog een klein beetje wiebelig is wanneer de de vorm licht heen en weer schudt.
Laat de taart volledig afkoelen voor je hem aansnijdt of laat enkele uren opstijven in de koelkast. Serveer met een toef slagroom.


Recept :
1683157027587.png

TOTAAL Benodigheden/ Ingredienten:

1683159813303.png
 
luxe bessentaart

1 bakvorm - 1 houten garde
10 meel en 20 suiker en 2 beker met rauw ei en 1 boter voor de bodem
25 blauwe bessen en1 honing voor de onderste gedeelte van de taart en daarboven een laag met 25 bessen die gemengd met 1 fruitlikeur
daarbovenop stukjes gesuikerde appel
topping maken van 2 melk en 10 suiker en 1 beker met rauw ei
zijkanten jam erop drippen

bonussen: 75% vindkans en slagingskans, geld uit arbeid, arbeidsmotivatie en actiepunten verhoging 24 uur
 

Bijlagen

  • taart west.jpg
    taart west.jpg
    6,7 KB · Weergaven: 0
!instructie Advocaat taart

ingrediënten

2 kannen met water 2 meel maak hier van deeg
1 bes 2 deeg 2 boter kneed hier van de taart
2 tequila 1 veldfles 1 blauwe bes = sterke drank
2 sterke drank 2 bekers rauw ei 2 flessen melk 2 suiker mix met houten garde de advocaat
plaats de taart op een houten cake plateau en versier de taart met blauwe bessen


Bonus 100 arbeidspunten
Levenspunten 100 %
Actiepunten verhogend 50%
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan