1. Howdy, cowboy of cowgirl! Nieuw op het forum?
  Als je wilt deelnemen aan het forum heb je een forumaccount nodig. Registeer er snel een!
  Heb je al een forumaccount? Dan kun je hier inloggen.
  Ontzet Notitie

[speeltopic] WvW #8

Discussie in 'De Pokertafel' gestart door Aminity, 19. feb 2010.

Deel deze pagina

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

 1. Weerwolven van Wakkerdam #8  Instellingen
  Aantal spelers: 22
  Hints: 2
  aantal wolven: 5
  Eindtijd stemmen: 20.00
  Tijdstip verhalen: 20.00-22.00
  Inactief: vervanging/vrij geven rol

  Extra info:

  -->De eerste speldag ( 27 februari ) wordt er gekozen voor de burgemeester, pas daarna krijgen jullie je rol toegestuurd! ( Ik werd beetje moe van de , lynch de burgemeester spellen :p ) 28 februari is de eerste moord en lynch.

  -->Aangezien de schoolvakantie binnenkort langskomt en de schoolvakantie niet gelijk loopt wat betreft noordelijk en zuidelijk Nederland ( en België ook blijkbaar :p ) , zal vanaf het moment dat het speltopic geopend is de mogelijkheid zijn om te stemmen voor burgemeester.

  Het zal toegestaan zijn om tot en met 26 februari een tijdelijke burgemeesterstem uit te brengen, als je jezelf nog bedenkt is 27 februari je wijzigingskans. Als je geen wijziging opstuurt telt je oorspronkelijke stem. ( Deze stuur je naar forumaccount Aminity )

  Bovenstaande maatregel is om te voorkomen dat we een half spel hebben door inactiviteit veroorzaakt door vakantiegangers.

  -->Het spel zal een thema volgen, het thema zal duidelijk worden in het openingsverhaal. Het is niet verplicht mee te spelen met het thema, echter gelieve niet thema-afwijkende elementen te verzinnen.

  Open spoiler voor regels en uitleg van rollen
  ________________________________________________________

  Ten eerste: houd ten alle tijden rekening met de algemeen geldende speltopic regels opgesteld door het The-West moderating team.


  1: Rollen


  --> Rollen worden nooit vermeld aan anderen. Ook geen buitenstaanders mogen dit te weten komen. Mocht iemand zijn rol vertellen zal diegene direct vermoord worden door een externe factor die niemand voorzien had. Toegestaan, let op, spelers hoeven hierover niet de waarheid te spreken!

  --> Je dient je te gedragen naar je rol.

  --> Vragen over het spel of rollen worden besproken met de spelleider via privébericht.

  --> Chanteren van andere spelers is niet toegestaan!! Mocht dit optreden kan er contact met de spelleider genomen worden. De chanteerder zal sterven in het spel en verbannen worden van andere spellen.

  --------------------------------------------------------------------------
  Part 2: Posten

  --> Regelmatig ( zinvol ) posten is verplicht. Te afwezig gedrag kan bestraft worden met vervanging van uw rol door iemand op de reservelijst. De hoeveelheid waarin gepost moet worden is aan interpretatie van de spelleider. Bij een forumban dien je de spelleiding ingame op de hoogte te brengen op elke ( Nederlandstalige ) wereld waarop de spelleiding speelt.

  Aminity:
  Wereld 1,2,3,4,5 & 6

  --> RolePlaying wordt toegejuicht, maar is niet verplicht.

  --> Geen spam!! Hiervoor kunnen waarschuwingen gegeven worden door spelleider en moderators. Teveel spam kan tot vervanging leiden van uw rol en buitensluiting tot andere WvW's. wijzigen van berichten is niet toegestaan, wil je nog iets toevoegen doe dit in een nieuw bericht ( Speluitzondering op forumregel 3.5 )(expres dubbelposten voor postcount wordt wel bestraft :sheriff: )

  --> Ben je, dood niet meer posten. Posts van mensen die al dood zijn zullen gezien worden als spam en verwijderd worden bij een verzoek aan forum moderators :sheriff:

  Als je dood bent mag je niet meer posten. Ook geen afscheidsposts. Posts van mensen die al dood zijn zullen verwijderd worden. Je doet dan namelijk niet meer mee in het spel, dus mag je niet meer posten.

  --> Posts in verband met bepaalde rollen (jager wilt op iemand richten e.d.) worden behandeld via privébericht met de spelleider.
  ---------------------------------------------------------------
  Part 3: Spelleiders

  --> Spelleiders zijn in volmacht hun eigen spelerslijst te kiezen. Klachten hierover kunnen vermeld worden aan de spelleider en diegene zal daar naar kijken.

  --> Spelleiders zijn verplicht objectief te kijken en geen rollen door te vertellen aan buitenstaanders.

  --> Spelleiders mogen hun eigen interpretatie in het spel en regels betrekken.

  --> Spelleiders hebben het recht naar eigen inzicht spelers te laten vervangen. Dit gebeurt in overleg met toezichthouders ( = geïnteresseerde moderators van het gebruikte forum )

  --> Bij onvoorziene omstandigheden beslist de spelleiding over hoe verder te gaan
  ---------------------------------------------------------------
  Part 4: Stemmingen

  --> Stemmingen dienen voor 20.00 bij de spelleider te liggen via het WvW8 account. Stemmingen later dan 20.00 worden niet mee geteld.[/s] Stuur stemmen voor burgemeester naar forum account Aminity.

  --> Eenmaal gestemd staat de stemming vast. Veranderingen zijn niet mogelijk.

  --> In het geval dat de wolvenmoord hetzelfde slachtoffer kiest als de lynch vervalt de lynch en krijgt de 2e keus van de lynch een extra stem bij de volgende lynch!

  --> Burgemeesterstem en Lynchstem mogen NIET hetzelfde zijn. Als er door 1 persoon op dezelfde persoon gestemd wordt, tellen beide stemmen NIET mee en kan je een waarschuwing verwachten voor niet stemmen.

  _____________________________________________

  Uitleg van rollen:

  Spelleiding
  De spelleiding leidt het spel door middel van het schrijven van leuke verhaaltjes waarin bepaalde informatie vrijgegeven wordt. ( Meer info zie spelregels )

  Burger:
  De burger heeft elke dag eenmaal stemrecht voor de lynch. De eerste dag heeft elke burger eenmaal stemrecht voor de burgemeester verkiezing.

  Burgemeester: ( overlap met burger )
  De burgemeester leidt het dorp en beslist wie er gelyncht wordt bij gelijkspel. Als de burgermeester sterft moet hij een nieuwe burgermeester kiezen als opvolger. Als de burgermeester dit niet voor 19:45 de volgende lynchronde gedaan heeft, neemt de spelleiding deze beslissing.

  Jager: ( overlap met burger )
  Als de jager gedood wordt tijdens een wolvenmoord of lynchronde, schiet de jager op de persoon waar deze op gestemd heeft bij de lynch, als deze gestemde speler al dood is mag de jager een nieuw slachtoffer kiezen. Heeft de jager geen lynchstem uitgebracht vervalt dit recht.

  Heks: ( overlap met burger )
  De heks heeft 2 drankjes beschikbaar, 1 levensdrank en 1 dodendrank. Het is aan de heks zelf om te beslissen wanneer deze dranken gebruikt worden. Als de heks wil dat de levensdrank gebruikt gaat worden dient dit voor 19:45 gemeld te worden aan de spelleiding.

  Deze ronde: De levensdrank beschermd één keer tot maximaal tegen de 2 eerstvolgende lynchrondes en tegen de eerstvolgende wolvenmoord. ( dus als de eerste lynchronde op de betreffende persoon gestemd wordt, werkt het drankje niet de 2e keer. Als de betreffende speler gelyncht zou worden EN vermoord zou worden overleeft de speler beiden als het de eerste dag na toedienen van de drank is. De moord is wel succesvol als het de 2e dag na toedienen is. )

  Dorpsoudste: ( overlap met burger )
  De dorpsoudste kan één wolvenmoord overleven. ( Dus niet een lynchronde ) ( Als de dorpsoudste beschermd wordt door de beschermengel, dan vervalt de kracht van de dorpsoudste niet )
  Wanneer de dorpsoudste sterft vervalt de kracht van de beschermengel binnen 30 uur.

  Beschermengel: ( overlap met burger )
  De beschermengel mag elke dag iemand kiezen die beschermd wordt tegen wolvenmoord. De beschermengel mag niet 2 keer achter elkaar dezelfde persoon kiezen. De beschermengel dient dit voor 19:45 gemeld te hebben aan de spelleiding.
  De beschermende kracht van de beschermengel vervalt binnen 30 uur wanneer de dorpsoudste dood is.

  Cupido: ( overlap met burger )
  Cupido zal 2 spelers verklaren tot geliefden, dit moet voor de eerste stemrondes voor 19:45 bij de spelleiding gemeld worden wie dit zijn. Geeft Cupido geen geliefden op binnen de aangegeven tijd, dan zal Cupido een willekeurige dag sterven. Verder heeft Cupido gewonnen als de Geliefden overleven. ( Ook als Cupido gedood werd. )

  Geliefden: ( overlap met burger & eventuele andere rol )
  Geliefden krijgen elkaars rol te weten van de spelleiding, wanneer de een sterft, sterft de ander! Ze moeten samen de finish behalen. Als zij als enige over zijn hebben ze het spel gewonnen.

  Ziener: ( overlap met burger )
  De ziener heeft om de 2 dagen kans op een visioen over één medespeler. Dit visioen houd in dat de spelleiding de rol van een speler bekent maakt. De ziener bepaald van welke speler dat gebeurt. let op! De ziener mag zijn rol, net zoals de rest, niet prijsgeven en moet dus door middel van overtuigingskracht spelers beschermen of verdacht maken!

  Weerwolven: ( overlap met burger )
  Weerwolven mogen elke nacht 1 speler vermoorden. Ze kiezen als eerst een weerwolvenleider (opperwolf) en die stuurt dan elke avond VOOR 20.00 aan de leiding wie er vermoord gaat worden.

  Opperwolf: ( overlap met burger & Weerwolven )
  De opperwolf stuurt de pm door naar de leiding over wie er vermoord gaat worden die nacht. Als er van 2 verschillende wolven een pm komt wordt er niemand vermoord! Mocht deze sterven kiezen de wolven een nieuwe Opperwolf.

  NIEUW
  infectiewolf ( bij 25 of meer spelers ) ( overlap met burger & Weerwolven )
  De infectiewolf heeft de macht om één slachtoffer uit te kiezen die ook een wolf wordt, deze kracht is geldig vanaf het moment dat de 3e weerwolvemoord gepleegd is! De Infectiewolf mag onder geen enkele voorwaarde aan zijn/haar medewolven melden dat deze de Infectiewolf is of wanneer hij/zij haar eenmalige kracht gebruikt

  De Dokter ( bij 25 of meer spelers ) ( overlap met burger & eventuele andere rol )
  Heeft elke dag het recht “preventief” iemand te isoleren voor 24 uur ( zelfde speler mag slechts 1 maal per 4 dagen geïsoleerd worden ). Isolatie betekent, geen stem uitbrengen, niet vermoord kunnen worden, geen contact hebben met andere spelers over WvW op welke manier dan ook. Mag niet zichzelf of de Burgemeester isoleren.

  ________________________________________________________________

  Stemmingen dienen gestuurd te worden naar het account WvW8.
  Dit is een speciaal voor dit spel aangemaakt account waar elke speler van de leiding kan aflezen wie op wie gestemd heeft e.d.
  Speciale rollen sturen hun pm dus ook naar dat account.
  Weerwolven hetzelfde.

  De posts zullen met de normale account van de leider gemaakt worden. Dit om voor jullie de mogelijkheid te geven om te zien wie het geschreven heeft en wie je dus daarover vragen kunt stellen.
  Vragen stel je dus ook naar de leiding en niet naar het account WvW8. Dat account dient er alleen voor om de stemmingen door te sturen.
  dodelink <-- link naar WvW8 account.

  Succes vanuit de leiding.
  Moge er veel activiteit en plezier zijn!

  Groet,
  Aminity
   
 2. Het verhaal:
  [​IMG]

  Lang lang geleden, was er eens het idee om verre werelden te ontdekken en te gaan waar nooit iemand gegaan was. Om de ruimte te koloniseren in de naam van de mensheid! Jij bent een van de 22 kolonisten die uitgezonden is en de basis zal leggen voor een kolonie op de doelplaneet. Jullie zijn alle 22 in een staat van diepe slaap gebracht om de reistijd te overleven en zullen kort voor het einde van de reis automatisch ontwaken. Het kan zijn dat jullie geheugen een beetje aangetast is, maar dat komt dan wel aan de orde.

  300 jaar later…

  De reis is bijna ten einde. De planeet Wakkerdam ligt op een afstand van 9 Aardse dagen en het zal dan ook dan zijn dat jullie de planeet Wakkerdam koloniseren. 1 dag voor de landing zullen jullie een leider moeten kiezen die jullie gedurende de kolonisatie periode zal leiden in de opbouw van de kolonie, in naam van de mensheid! ( Als die dan nog bestaat ).

  De sensoren nemen iets raars waar in de buurt van de planeet, maar dat zal wel storing zijn….
  spelerslijst
  1. Supernerdddd
  2. darkbow
  3. Leones
  4. ivo the pioneer
  5. Dwwess
  6. HappyPineapple
  7. Girafi
  8. Troysal
  9. Svennieboys
  10.Luc-LLovexx
  11. Lieflap
  12. Koffieboy
  13. Moriean
  14. Bisser
  15. Marinator
  16. Jobb
  17. appelflapeter101
  18. jelmerkanselaar
  19. Joopie99
  20. Sleaw
  21. simone677
  22. Bollehenk

  Het speeltopic is bij deze geopend. Ik wens jullie veel plezier toe tijdens deze ronde:
   
 3. Joepie het begint maar wanneer krijgen we onze rollen?
   
 4. Lees de spelregels...
   
 5. leones

  leones Spelmoderator Forummoderator

  Lid sinds:
  2. nov 2008
  Berichten:
  9.326
  Leuk Bevonden:
  38
  Lijkt op het verhaal van een film die ik heb gezien, weet alleen niet meer welke ;)

  Ik stel me bij deze NIET kandidaat voor burgemeester :D
   
 6. Spijtig ik wou op jou stemmen ik word ook GEEN burgemeester kan elke avond maar net heel even online dus heb net genoeg tijd om te posten en te stemmen dus.....
   
 7. RolePlaying is toegstaan hoop ik?

  Moriean lag rustig te slapen, in afwachting van wat er komen zou. Of nou ja, rustig?
  Moriean had last van een vreselijke nachtmerrie, een hele enge. Hij liep te woelen in zijn slaap, maar botste telkens weer tegen de zijkant van zijn slaapcapsule, waar hij zich al de gehele reis bevond.

  Enkele uren later verkeerde Moriean in een rustigere slaap, en dacht hij vooruit aan wat komen zou. Hij droomde van een mooie kolonie.
  Stiekem hoopte hij dat het klimaat op planeet Wakkerdam aangenaam zou zijn, want de laatste dagen voor zijn vertrek op aarde waren zeer koud geweest, iets wat hem maar niet beviel.
  Moriean vroeg zich af wie de kolononie zou moeten gaan leiden. Een ding stond voor hem vast; hij zou het niet worden.

  Dat mensen naar hem luisteren vond hij best leuk, en hij hoopte ook dat mensen zijn opmerkingen in de toekomst :)rolleyes:) serieus op zouden nemen. Burgemeester zijn wilde hij echter niet, hoge bomen vangen immers veel wind.
  Wind is doorgaans koud, en zoals als eerder gezegd, daar hield Moriean niet zo van.

  Hierna schrok Moriean wakker, het was nog maar een paar dagen tot ze zouden arriveren op planeet Wakkerdam.
  Hij zag dat darkbrow en Leones ook al wakker waren. Ook zei vonden het maar niets om burgemeester te zijn.

  Hierop stelde Moriean zich de vraag wie dan de leiding op zich zou nemen. In de komende dagen zal er vast meer duidelijk worden.
  In de verte onderscheidde Moriean vaag de ster waarom planeet Wakkerdam draaide.
  Het leek hem een warme ster, dus hopelijk een warm klimaat.

  Na deze aanblik had Moriean behoorlijk trek gekregen. Na 300 jaar niets geproefd te hebben snakten zijn smaakpapillen naar iets zoets.
  Moriean begon rond te slenteren door het ruimteschip, maar kon buiten astronautenvoedsel niets vinden. Hij stelde zich tevreden met het astronoutenvoer.
  De smaakt van karton is namelijk altijd nog beter dan de smaak van een mond waardoor 300 jaar geen voedsel is geweest.

  Moriean ging weer slapen, want gek genoeg was hij na 300 jaar slaap nog steeds niet helemaal uitgerust. Hij besloot later verder te zoeken naar iets eetbaars.
   
 8. Moriean bedacht zich dat zei een andere betekenis heeft dan zij, en spelfauten niet echt intelligent overkomen :confused:

  Bijna had hij uit automatische de edit-button gebruikt, maar hij kon zich op het laatste moment inhouden. Misschien moest hij maar eens nadenken over wat hij zei (met korte ei) omdat achteraf aanpassen niet mogelijk is.
   
 9. Maar goed dat je de edit knop niet gebruikt heb maar het is spelfouten
  niet spelfauten
   
 10. Moriean pakt een woordenboek ergens uit het ruimteschip. Het is immers belangrijk dat de nieuwe kolonialen de taal goed beheersen, anders zal eventuele communicatie met het thuisfront (mocht dat nog bestaan) totaal onmogelijk zijn.

  Als hij het boek bijna uit heeft komt hij het volgende woord tegen:

  sarcasme

  Hij beseft dat dit is wat hij net bezigde toen hij het woord spelfauten tikte i.p.v. spelfouten.
  Hij gooit het boek naar darkbrow toe in de hoop dat deze het ook doorleest.
   
 11. Jobb

  Jobb

  Lid sinds:
  13. jan 2009
  Berichten:
  1.209
  Leuk Bevonden:
  0
  *Gaap*

  Jobb komt overeind en hij kijkt om zich heen. Waar was hij nou ook al weer? En waarom leek het alsof hij vooruit ging? En waarom had hij zo'n vieze smaak in zijn mond? En waarom had hij zo'n honger en zo'n dorst?

  Terwijl hij zijn slaapkabine opende keek hij op zijn horloge. Hij had ongeveer 11 uur geslapen, toch beste lang. Maar wacht eens even! Die datum is van 300 jaar geleden!

  Opeens herinnerde Jobb zich alles weer. Van de reis en de nieuwe planeet.

  Terwijl hij Moriean begroette, pakte hij iets te eten. Daarna ging hij even voor zichzelf in een hoekje zitten en nadenken. Hij bedacht dat ze natuurlijk een leider nodig zouden hebben!

  Nog half in slaap bedacht hij dat hij wel leider zou willen worden. Omdat hij nog half sliep typte hij niet alle letters goed, maar dit projecteerde hij op de muur:

  Hey,

  Oko lekkre waker gworden? Kis mu dun uw perfekte lijder!

  Stme alelmaal: Jobb!


  Dit leek hem wel een goede boodschap. Later zou hij wel vertellen waarom hij leider zou moeten worden, nu ging hij lekker wat eten!
   
 12. Darkbow, die nog pijn had van het woordeboek dat tegen hem gegooid was, begroete Jobb toen hij zag dat hij wakker was.
  Darkbow vroeg zich af hoe het zou zijn op de nieuwe wereld.


  @Jobb mijn stem heb je
   
 13. Girafi = Girafinaut

  Girafinaut werd eindelijk wakker. Het duurde eventjes voordat hij kon gaan staan, want na zoveel jaren gelegen te hebben, was hij dat niet meer gewoon. Hij probeerde alles eens te strekken, maar dat ging maar moeizaam. Toen hij eindelijk recht stond probeerde hij te stappen. Het ging, maar het was moeizaam. Er waren nog niet veel mensen wakker buiten hij. Alleen leones, darkbow, moriean en Jobb. Girafinaut kon zich bijna niets meer herinneren van toen hij vertrok. Het enige wat hem was bijgebleven was dat er een soort van burgemeester moest worden gekozen. Er was nog maar 1 iemand die zich kandidaat stelde en dat was Jobb. Girafinaut had het niet voor hem en daarom stelde hij zich zelf maar kandidaat. Hij vond pen en papier en schreef op:

  Girafinaut stelt zich kandidaat!!!
  Willen jullie een goede leider? Willen jullie een goede wereld? Als je op mij stemt, krijg je dat allemaal.
  Stem niet op diegene die nog niet eens kan schrijven, want als hij aan de leiding komt, gaan we ten onder!  Zo dat was wel genoeg, dacht girafinaut. Hij vond een stukje plakband en plakte het op de deur van de slaapruimte. Zo zou iedereen het lezen.
   
 14. Jobb

  Jobb

  Lid sinds:
  13. jan 2009
  Berichten:
  1.209
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoeso sau ik nit goet kunen schreifen?
   
 15. Hij bedoelt Moriaen denk ik.


  Toen darkbow zag dat Jobb ging eten ging hij ook maar.
  Terwijl hij de andere slaapplaatsen voorbijging zag hij dat er nog veel mensen sliepen, hij zag ook een advertentie van Girafinaut
   
 16. Jobb, je kan niet schrijven. Vraag dat boek van moriean maar aan darkbow.
   
 17. Jobb

  Jobb

  Lid sinds:
  13. jan 2009
  Berichten:
  1.209
  Leuk Bevonden:
  0
  Touwens, Girafinaut, wij waren toch hele goede vrienden op de aarde? :(

  Jammer dat in zo'n tijd alles verandert en je me nu niet meer mag...

  Gelukkig blijft darkbow me wel trouw :D
   
 18. Girafinaut kon zich dat niet meer herinneren na een tocht van 300 jaar.
  Dus volgens mij verzin je maar wat.
   
 19. Altijd he Jobb.
  Wel weinig mensen voor de eerste dag vorige keer waren al 6 blz ofzo op de eerste dag
   
 20. Gelieve bij dit spel te blijven, discussies over het spel kunnen in het discussie topic.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.