1. Howdy, cowboy of cowgirl! Nieuw op het forum?
  Als je wilt deelnemen aan het forum heb je een forumaccount nodig. Registeer er snel een!
  Heb je al een forumaccount? Dan kun je hier inloggen.
  Ontzet Notitie

[speeltopic] WvW#6

Discussie in 'De Pokertafel' gestart door Muf-Muf, 6. dec 2009.

Deel deze pagina

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Muf-Muf

  Muf-Muf

  Lid sinds:
  19. feb 2009
  Berichten:
  1.252
  Leuk Bevonden:
  0
  [​IMG]

  [​IMG]

  Er wordt NIET in het speeltopic gepost voordat er een OPENINGSVERHAAL is gepost. Dit openingsverhaal zal gepost worden nadat de regels (post 1) en de spelerslijst gepost zijn. Heb dus even geduld voor je gaat posten, als je ziet dat het topic is opengesteld en er nog geen eerste verhaal is. ;)

  [​IMG]


  Instellingen
  Aantal spelers: 25
  Hints: nee
  Aantal wolven: 6
  Eindtijd stemmen: 20.00
  Tijdstip verhalen: 20.00-21.30
  Inactief: vervangen, bij tekort aan reserves: dood
  Aantal reserves: 2, dit om overzicht te bewaren. Vervangers worden niet opnieuw vervangen in verband met het overzicht.
  Burgemeester kiest zijn/haar opvolger
  Geliefden weten elkaars rol: ja

  [​IMG]

  Part 1: Rollen
  • Rollen worden nooit vermeld aan anderen. Ook geen buitenstaanders mogen dit te weten komen. Mocht iemand zijn rol vertellen zal diegene direct vermoord worden door een externe factor die niemand voorzien had.
  • Je dient je te gedragen naar je rol.
  • Vragen over rollen worden besproken met de spelleider via privébericht. (Er is er een WvW6-account gecreëerd voor de stemmingen en speciale rolactiviteiten (zoals ook gebeurde bij WvW3 & WvW5)
  • Chanteren van andere spelers is niet toegestaan!! Mocht dit optreden, kan er contact met de spelleider opgenomen worden. De chanteerder zal sterven in het spel en verbannen worden van andere spellen.

  [​IMG]

  Part 2: Posten
  • Alle vragen gaan via PM naar de spelleiding! In het speeltopic wordt alleen het spel gespeeld.
  • Regelmatig posten is verplicht. Te afwezig gedrag kan bestraft worden met vervanging van je rol door iemand op de reservelijst. De hoeveelheid waarin gepost moet worden is aan interpretatie van de spelleider. Bij een forumban dien je de spelleiding ingame op de hoogte te brengen op elke (Nederlandstalige) wereld waarop de spelleiding speelt.
   - Muf-Muf speelt op wereld 1, 2, 3, 4 en 5
   - Lauwi speelt op wereld 4 en 5
  • RolePlaying wordt toegejuicht, maar is niet verplicht.
  • Geen spam/offtopic!! Alleen posten over het spel. Discussies over vanalles over het spel, twijfels aan spelleiding, vragen over het spel doe je in het discussietopic of in een forum PM aan de spelleiding! Voor spam/offtopic kunnen waarschuwingen gegeven worden door spelleider en moderators. Teveel spam kan tot vervanging van je rol leiden en in het ergste geval tot buitensluiting bij andere WvW's.
  • Wijzigen van berichten is niet toegestaan! Wil je nog iets toevoegen, doe dit in een nieuw bericht (Speluitzondering op forumregel 3.5)
   (Expres dubbelposten voor postcount wordt wel bestraft :sheriff:)
  • Als je dood bent mag je niet meer posten. Ook geen afscheidsposts. Posts van mensen die al dood zijn zullen verwijderd worden. Je doet dan namelijk niet meer mee in het spel, dus mag je niet meer posten. Klik hier voor extra forumregels m.b.t. speltopics door Lytho
  • Posts in verband met bepaalde rollen (jager wil op iemand richten e.d.) worden behandeld via het eerdergenoemde WvW6-account.

  [​IMG]

  Part 3: Spelleiders
  • Spelleiders hebben een volmacht hun eigen spelerslijst te kiezen. Klachten hierover kunnen vermeld worden aan de spelleider en diegene zal daar naar kijken.
  • Spelleiders zijn verplicht objectief te kijken en geen rollen door te vertellen aan buitenstaanders.
  • Spelleiders mogen hun eigen interpretatie in het spel en regels betrekken.
  • Spelleiders hebben het recht naar eigen inzicht spelers te laten vervangen.
  • Bij onvoorziene omstandigheden beslist de spelleiding over hoe verder te gaan.
  • Spelleiders treden eerlijk en rechtvaardig op.

  [​IMG]

  Part 4: Stemmingen
  • Stemmingen dienen voor 20.00 bij de spelleider te liggen. Stemmingen later dan 20.00 worden niet meegeteld.
  • Eenmaal gestemd staat de stemming vast. Veranderingen zijn niet mogelijk.
  • NIEUW: Burgemeesterstem en Lynchstem mogen NIET hetzelfde zijn. Als er door 1 persoon op dezelfde persoon gestemd wordt, tellen beide stemmen NIET mee en kan je een waarschuwing verwachten voor niet stemmen.
  • NIEUW: TWEE keer niet stemmen is vervanging. Dit om te zorgen dat het spel actief is. Er zijn immers geen hints, dus er kan alleen naar gedrag gekeken worden. Om te zorgen dat dit ook mogelijk is, MOETEN spelers dus ACTIEF meespelen.
  • In het geval dat de wolvenmoord hetzelfde slachtoffer kiest als de lynch vervalt de lynch en krijgt de 2e keus van de lynch een extra stem bij de volgende lynch!
  • NIEUW:Alle stemmen moeten verstuurd worden naar het account ‘WvW6’. Vragen over het spel kunnen naar de gewone spelersaccounts van de spelleiding (Lauwi & Muf-Muf). Dit omdat de spelleiding (waarschijnlijk) vaker op hun eigen accounts online is, dan op het WvW6 account. ;)

  [​IMG]

  Uitleg van rollen:
  1. Spelleiding:
   De spelleiding leidt het spel door middel van het schrijven van leuke verhaaltjes waarin bepaalde informatie vrijgegeven wordt. (Meer info: zie spelregels) De spelleiding zorgt ervoor dat het spel in goede banen geleid wordt.
  2. Vervanger:
   Vervangers zijn er om inactieve spelers te vervangen. Dit spel zijn er maximaal 2 vervangers. Dit om te zorgen dat er overzicht blijft. Als een speler is vervangen en de vervangende speler is ook inactief, wordt deze NIET opnieuw vervangen. Van vervangers wordt verwacht dat zij het complete topic meelezen!
  3. Burger:
   De burger heeft elke dag eenmaal stemrecht voor de lynch. De eerste dag heeft elke inwoner van Wakkerdam éénmaal stemrecht voor de burgemeestersverkiezing.
  4. Burgemeester: (overlap met andere rol)
   De burgemeester leidt het dorp en beslist wie er gelyncht wordt bij gelijkspel. Als de burgermeester sterft moet hij een nieuwe burgermeester kiezen als opvolger. Als de burgermeester dit niet voor 19:45 de volgende lynchronde gedaan heeft, neemt de spelleiding deze beslissing. De inwoners van Wakkerdam kiezen de burgemeester. Je hoeft je niet kandidaat gesteld te hebben om burgemeester te worden. Iedereen kan het worden, zolang je maar een meerderheid van stemmen hebt gekregen.
  5. Jager: (overlap met burger)
   Als de jager gedood wordt tijdens een wolvenmoord of lynchronde, schiet de jager op de persoon waar deze op gestemd heeft bij de lynch. Als deze gestemde speler al dood is mag de jager een nieuw slachtoffer kiezen. Heeft de jager geen lynchstem uitgebracht vervalt dit recht.
  6. Heks: (overlap met burger)
   De heks heeft 2 drankjes beschikbaar, 1 levensdrank en 1 dodendrank. Het is aan de heks zelf om te beslissen wanneer deze dranken gebruikt worden. Als de heks wil dat de levensdrank gebruikt gaat worden, dient dit voor 19:45 gemeld te worden aan de spelleiding. Heks kan de levensdrank voor zichzelf gebruiken. Dit geldt niet voor de dodendrank.

   Deze ronde: De levensdrank beschermt één keer tegen de 2 eerstvolgende lynchrondes en tegen de eerstvolgende wolvenmoord. (Dus als de eerste lynchronde op de betreffende persoon gestemd wordt, werkt het drankje niet de 2e keer. Als de betreffende speler gelyncht zou worden EN vermoord zou worden overleeft de speler beiden als het de eerste dag na toedienen van de drank is. De wolvenmoord is wel succesvol als het de 2e dag na toedienen is.) De heks kan de levensdrank WEL zelf innemen.
   Dodendrank: Als de heks de dodendrank gebruikt, zal zodra de spelleiding het telegram leest, de dodendrank gebruikt worden. Het kan dus voorkomen dat midden op de dag iemand doodgaat door toedoen van de heks. De heks kan de dodendrank NIET zelf innemen.
  7. Dorpsoudste: (overlap met burger)
   De dorpsoudste kan één wolvenmoord overleven. (Dus niet een lynchronde)
   Wanneer de dorpsoudste sterft vervalt de kracht van de beschermengel.
  8. Beschermengel: (overlap met burger)
   De beschermengel mag elke dag iemand kiezen die beschermd wordt tegen wolvenmoord. De beschermengel mag niet 2 keer achter elkaar dezelfde persoon kiezen. De beschermengel dient dit voor 19:45 gemeld te hebben aan de spelleiding. Is het niet voor 19.45 binnen, wordt er die dag niemand beschermd.
   De beschermende kracht van de beschermengel vervalt wanneer de dorpsoudste dood is.
  9. Cupido: (overlap met burger)
   Cupido zal 2 spelers verklaren tot geliefden, dit moet voor de eerste stemrondes voor 19:45 bij de spelleiding gemeld worden wie dit zijn. Geeft Cupido geen geliefden op binnen de aangegeven tijd, dan zal Cupido meteen sterven. Verder heeft Cupido gewonnen als de Geliefden overleven. (Ook als Cupido gedood werd.)
  10. Geliefden: (overlap met elke willekeurige andere rol)
   Geliefden krijgen elkaars rol te weten van de spelleiding. Wanneer de een sterft, sterft de ander! Ze moeten samen de finish behalen. Als zij als enigen over zijn hebben ze het spel gewonnen.
  11. Ziener: (overlap met burger)
   De ziener heeft om de 2 dagen kans op een visioen over één medespeler. Dit visioen houdt in dat de spelleiding de rol van een speler bekend maakt. De ziener bepaalt van welke speler dat gebeurt. Let op! De ziener mag zijn rol, net zoals de rest, niet prijsgeven en moet dus door middel van overtuigingskracht spelers beschermen of verdacht maken! Als de ziener dood gaat, worden zijn aantekeningen niet zichtbaar voor iedereen. De ziener zal dus alleen wat kunnen betekenen voor de burgers zolang hij/zij in leven is.
  12. Weerwolven:
   Weerwolven mogen elke nacht 1 speler vermoorden. Ze kiezen als eerst een weerwolvenleider (opperwolf) en die stuurt dan elke avond VOOR 20.00 aan de leiding wie er vermoord gaat worden. Er is maar één opperwolf. Als de spelleiding van meerdere wolven een slachtoffer voor de komende wolvenmoord doorkrijgt, zal er NIEMAND vermoord worden. Er is GEEN infectiewolf.
  13. Opperwolf: (overlap met weerwolf)
   De opperwolf stuurt de PM door naar het WvW6-account over wie er vermoord gaat worden die nacht. Als er van 2 verschillende wolven een PM komt, wordt er niemand vermoord! Als de opperwolf sterft, kiest deze zijn opvolger. (vergelijkbaar met de burgemeester)

  -----

  De spelleiding wenst iedereen een leuke Weerwolven van Wakkerdam toe!
   
 2. Muf-Muf

  Muf-Muf

  Lid sinds:
  19. feb 2009
  Berichten:
  1.252
  Leuk Bevonden:
  0
  Spelerslijst

  Spelers
  01. HappyPineapple
  02. Luc-llovexx
  03. Aminity
  04. Girafi
  05. Ivo the pioneer
  06. Kilyan
  07. Leones
  08. Hell-knight
  09. ThaGold.
  10. Drummergirl
  11. Tijgerke
  12. Koffieboy
  13. Jobb
  14. Ambler Ruud99
  15. Troysal
  16. Bisser
  17. Supernerdddd
  18. .puck.
  19. Bleach
  20. Royal Flush Lieflap
  21. The best999
  22. FashionFlava
  23. Srebbo
  24. radiobert
  25. KAKALOV

  Reserve
  01. ruud99
  02. Lieflap

  Rollen
  13 Burgers
  06 Weerwolven
  01 Ziener
  01 Dorpsoudste
  01 Beschermengel
  01 Cupido
  01 Jager
  01 Heks
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8. jan 2010
 3. Het was een kille winterdag in Wakkerdam. Het was al vroeg donker geworden. Overal in de huizen brandden lichtjes. Er lag sneeuw op de rode daken van de huizen. Vanuit de verte kwam iemand aanrennen. Schreeuwend. Van deze afstand en door de gure wind die er waaide, was moeilijk te horen wat er geroepen werd. De enkele persoon die op straat liep kon hooguit iets opvangen met de volgende strekking:

  ”Burgemeester… leeft… niet meer…” Daarna was het stil.

  Maar ineens, nog een schreeuw!

  ”Weerwolven!!” Galmde het door Wakkerdam. Iedereen was er stil van. Mensen die op de fiets door de sneeuw probeerden te ploegen stopten, keken angstvallig in de richting waar het geschreeuw vandaan kwam. ”Weerwolven?” vroeg iemand? ”Weerwolven? Weet je dat heel zeker?” De persoon die eerder Wakkerdam binnen kwam rennen wist het heel zeker. Er waren weerwolven in Wakkerdam en de burgemeester was dood. Door de weerwolven. De burgemeester was achter het bestaan van de wolven gekomen. Hij had het die avond nog willen zeggen in een speech, aan alle inwoners van het dorpje. De weerwolven wilden dat voorkomen en hadden de burgemeester afgeslacht.

  Binnen stonden mensen vanachter de ramen te kijken. “Weerwolven.. in Wakkerdam..?” Je kon het ze hóren denken. Dan, paniek. De mensen die zich nog op straat bevonden, zittend op hun fiets en ploegend door de sneeuw, sprongen van hun fiets. Ze gooiden deze in de berm en renden zo snel als ze konden naar huis. Daar aangekomen gooiden ze hun deuren achter zich dicht en zorgden ze ervoor dat alle sloten en kettingen gebruikt werden om het huis hermetisch af te sluiten. Weerwolven, in een rustig dorpje als Wakkerdam. Hoe is het toch mogelijk? Aangezien de burgemeester dood was moest er wel een nieuwe burgemeester komen. Voor rouwen om de dood van de voormalige burgemeester was geen tijd. De wolven moeten gestopt worden. Geen twijfel mogelijk. De inwoners van het vooralsnog rustige dorpje zouden vanavond nog de deur uit moeten. Ze zouden zich op het dorpsplein moeten melden om te stemmen voor een nieuwe burgemeester. Misschien zouden ze zelfs al kunnen proberen een wolf te doden, als ze dan toch met z’n allen op het dorpsplein zijn…
   
 4. Jobb

  Jobb

  Lid sinds:
  13. jan 2009
  Berichten:
  1.209
  Leuk Bevonden:
  0
  Hellup! Weerwolven? Die gaan we eens aanpakken ;)
   
 5. leones

  leones Spelmoderator Forummoderator

  Lid sinds:
  2. nov 2008
  Berichten:
  9.326
  Leuk Bevonden:
  38
  Die wolven zullen niet ver komen, we zullen ze stoppen voordat ze iedereen hebben opgegeten!
   
 6. <:eek:<:eek: Ocharme :snik: mijn kindjes :snik: die gaan :snik: toch nie :snik: opgegeten :snik: worden door :snik: die wolven :snik: :snik: :snik: :snik: :snik::snik::snik::snik::snik:
   
 7. tijgerke wist niet meer wat ze nu moest doen... de burgermeester was dood.
  Dat was niet het ergste, er lopen dus weerwolven rond en als ze de burgermeester al doden dan volgt straks nog heel wakkerdam als ze niet worden tegen gehouden.

  Ze besloot alles goed in de gaten te gaan houden wie wat zei/deed/schreef/ aanwees.
  Ze moest en zou de wolven ontmaskeren
   
 8. HELP!! De burgermeester <:eek: vermoord door de weerwolven...
  Dat laten we ons niet gebeuren! We zullen ze krijgen ;)
   
 9. jammer dat niemand meeschrijft .. word het veel leuker van het hele spel.

  dan is het ook aantrekkelijker actief te zijn en te blijven
   
 10. bisser

  bisser

  Lid sinds:
  12. jan 2009
  Berichten:
  479
  Leuk Bevonden:
  1
  bisser zat er over te denken een nieuwe burgervader aan te stellen zodat ze gezamelijk tegen de burgers konden gaan strijden. Want er mochten niet veel slachtoffers vallen. een paar jaar geleden waren de weerwolven ook al langs geweest en vele hadden dierbare familie leden moeten verliezen. Dus de herinering leefde nog bij de mensen...
   
 11. tegen de burgers? Wat bedoel je daarmee?? maak je jezelf nu verdacht? ;)
   
 12. Troysal dacht eens na: Zou ik niet mee verhaaltjes maken met Tiger? Natuurlijk, ik ben nu al bezig... Ik heb trouwens geen kinderen wat sta ik nu te liegen^^. Mijn drankje wordt deze keer: ijs-thee. Genoeg gezeverd, Troysal ging naar huis en at een lekkere sandwich (jaja, ook deze keer sandwiches xD) hij pakte 'De Wakkerdammer', de plaatselijke krant, en zag staan:

  Burgemeester brutaal vermoord
  Wakkerdam - Gisteravond is in het dorpje Wakkerdam de burgemeester vermoord. Er zijn duidelijke signalen dat hij is vermoord door weerwolven. De Belgisch-Nederlandse overheid besluit Wakkerdam in quarantaine te zetten en de inwoners het probleem zelf maar laten oplossen.

  O mijn god, weerwolven in Wakkerdam <:eek: Wie had dat kunnen denken. Wat ga ik moeten doen met Haarbal, mijn kat, als ze opgegeten wordt. We slaan er ons wel door Haarbal. Nu ga ik even naar het café om een ijs-thee te drinken.
   
 13. bisser

  bisser

  Lid sinds:
  12. jan 2009
  Berichten:
  479
  Leuk Bevonden:
  1
  oow sorry joh...
  heb net een vermoeiende schooldag gehad... maar het moet in iedergeval weerwolven zijn jah<;):D
   
 14. bisser

  bisser

  Lid sinds:
  12. jan 2009
  Berichten:
  479
  Leuk Bevonden:
  1
  bisser zat er over te denken een nieuwe burgervader aan te stellen zodat ze gezamelijk tegen de weerwolven konden gaan strijden. Want er mochten niet veel slachtoffers vallen. een paar jaar geleden waren de weerwolven ook al langs geweest en vele hadden dierbare familie leden moeten verliezen. Dus de herinering leefde nog bij de mensen...


  zo moet tie dus zijn...
   
 15. srebbo

  srebbo

  Lid sinds:
  18. okt 2008
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  0
  :eek: De burgemeester is brutaal vermoord door die rotwolven! We moeten ze opjagen en 1 voor 1 afmaken <:)
   
 16. bisser

  bisser

  Lid sinds:
  12. jan 2009
  Berichten:
  479
  Leuk Bevonden:
  1
  waarom niet in 1 keer tegelijk?<:D
   
 17. srebbo

  srebbo

  Lid sinds:
  18. okt 2008
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik speel voor het eerst maar ik denk niet dat er in de regels staat dat je alle wolven kan doden in 1 nacht :p
   
 18. bisser

  bisser

  Lid sinds:
  12. jan 2009
  Berichten:
  479
  Leuk Bevonden:
  1
  nee dat gaat niet nee...
  dan was het spel veel te snel afgelopen en het is een hele kunst om alle wolven in 1 keer te weten...

  of je moet als wolf zijnde zien dat je verkeerd bezig bent...<;)
   
 19. Op weg naar huis fietsend waaide er plots een krant in Aminity zijn gezicht. Waarna hij bijna onthutst tegen een paaltje fietste. Het nieuws dat de burgemeester dood was kwam hem letterlijk aanwaaien, alleen dat laatste beviel hem al niet. "Wat nu?" Dacht Aminity, wat nu?
   
 20. ThaGold., de neef van Gold.-piet en het neefje van ThaGold. die een succesvolle keten kroegen heeft opgericht besloot in het buurtdorpje van 4 andere dorpjes die gek genoeg ook de naam Wakkerdam droegen te gaan wonen. Op zijn eerste dag liep hij per ongeluk keihard met zijn hoofd tegen een paal en had hoofdpijn, gelukkig was er een aardige dame genaamd tijgerke die hem kwam helpen, maar dat terzijde...
  De rest van de 2 maanden dat ThaGold. hier woont heeft hij lekker weinig gedaan, hij was tenslotte minderjarig en hoefde nog niet te werken. Hij is altijd alleen thuis, zijn ouders hebben allebei een hele groep 'Goudmijnen' onder hun hoedde, allebei 2 provincies onder hun hoedde zeggen ze...
  Gelukkig heeft ThaGold. een steun en toeverlaat aan zijn computer, vrienden en Teddybeer...
  Toen hij opeens hoorde dat de burgemeester dood is gevonden...
  Hij flipte eerst heel erg, vooral omdat hij bang is voor grommende grote harige wezen... Tja, gelukkig had hij een geweldige comedy op de bank liggen. Die film wist hem te kalmeren, toen hij eenmaal klaar was met kijken was hij moe en ging hij slapen...
  Dat is ongeveer het huidige leven... 'Hopelijk zijn die enge beesten snel weggejaagd' dacht hij bij zichzelf. 'Ik zal alles in de gate houden, gelukkig heb ik altijd een mooi handgeweer in mijn achterzak zitten voor het geval dat.'
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.