1. Howdy, cowboy of cowgirl! Nieuw op het forum?
  Als je wilt deelnemen aan het forum heb je een forumaccount nodig. Registeer er snel een!
  Heb je al een forumaccount? Dan kun je hier inloggen.
  Ontzet Notitie

Speeltopic WvW#32: Back to basics!

Discussie in 'De Pokertafel' gestart door svcinc, 5. nov 2011.

Deel deze pagina

 1. svcinc

  svcinc

  Lid sinds:
  15. dec 2008
  Berichten:
  1.760
  Leuk Bevonden:
  4
  HappyPineapple en Aminity presenteren u allen nu met trots ons plan voor editie #32 van Weerwolven van Wakkerdam:


  Weerwolven van Wakkerdam #32:Back to basics!
  [​IMG]  Instellingen
  Spelleiding: HappyPineapple & Aminity
  Aantal spelers: 25
  Hints: Ingeschakeld
  aantal wolven: 5 waarvan 1 infectiewolf
  Eindtijd stemmen: 20.00
  Tijdstip verhalen: 20.30 - 22.00 (Uitzonderingen daar gelaten, zullen gemeld worden )
  Inactief: maximaal 2 vervangers, rest = dood
  Testament/Afscheidsbrief: Uit

  De basisregels van WvW#32:

  • De spelleiding heeft altijd gelijk.
  • Acties stuur je in zoals beschreven staat in de rolvermelding naar beide spelleiders
  • Je mag je berichten aanpassen.
  • Meerdere posts achter elkaar is beperkt toegestaan, overdrijf er echter niet mee ( denk na voor je op reageren klikt )
  • Het is na je dood absoluut verboden om op welke manier dan ook je nog te bemoeien met het lopende spel.
  • Alles wat je zegt in verband met WvW dient in je eigen woorden geschreven te staan. ( Dus geen screenshots, citaten en dergelijke van andere spelers of spelleiding overnemen als “bewijs”. )

  Ter aanvulling van deze regels wordt uitgegaan van deze spelregels in deze post

  Uitleg van rollen:

  Spelleiding
  De spelleiding leidt het spel door middel van het schrijven van leuke verhaaltjes waarin bepaalde informatie vrijgegeven wordt. ( Meer info zie spelregels )

  Burger:
  De burger heeft elke dag eenmaal stemrecht voor de lynch. De eerste dag heeft elke burger eenmaal stemrecht voor de burgemeester verkiezing.

  Burgemeester: ( overlap met burger)
  De burgemeester leidt het dorp en beslist wie er gelyncht wordt bij gelijkspel. Als de burgermeester sterft moet deze een nieuwe burgermeester kiezen als opvolger. Als de burgermeester dit niet voor 19:45 de volgende lynchronde gedaan heeft, neemt de spelleiding deze beslissing.

  grafrover ( overlap met burger )
  De grafrover kan een rol van een van de dode spelers op zich nemen. Dit kan op een willekeurig moment in het spel. Krachten die eenmalig zijn kunnen opnieuw gebruikt worden.


  Jager: ( overlap met burger )
  Als de jager gedood wordt tijdens een wolvenmoord of lynchronde, schiet de jager op de persoon waar deze op gestemd heeft bij de lynch, als deze gestemde speler al dood is mag de jager een nieuw slachtoffer kiezen. Heeft de jager geen lynchstem uitgebracht vervalt dit recht.

  Heks: ( overlap met burger )
  De heks heeft 2 drankjes beschikbaar, 1 levensdrank en 1 dodendrank. Het is aan de heks zelf om te beslissen wanneer deze dranken gebruikt worden. Als de heks wil dat de levensdrank gebruikt gaat worden dient dit voor 19:45 gemeld te worden aan de spelleiding.

  Deze ronde: De levensdrank beschermd één keer tot maximaal 1 dag tegen lynchrondes en tegen de wolvenmoord. ( levensdrank wordt automatisch ingezet op zichzelf als de lynch/moord tegen de heks is gericht ) ( Heeft geen invloed op overige doodsoorzaken )

  Dorpsoudste: ( overlap met burger )
  De dorpsoudste kan één wolvenmoord overleven. ( Dus niet een lynchronde ) ( Als de dorpsoudste beschermd wordt door de beschermengel, dan vervalt de kracht van de dorpsoudste niet )
  Wanneer de dorpsoudste sterft vervalt de kracht van de beschermengel binnen 30 uur.

  Beschermengel: ( overlap met burger )
  De beschermengel mag elke dag iemand kiezen die beschermd wordt tegen wolvenmoord. De beschermengel mag niet 2 keer achter elkaar dezelfde persoon kiezen. De beschermengel dient dit voor 19:45 gemeld te hebben aan de spelleiding.
  De beschermende kracht van de beschermengel vervalt binnen 30 uur wanneer de dorpsoudste dood is.

  Cupido: ( overlap met burger )
  Cupido zal 2 spelers verklaren tot geliefden, dit moet voor de eerste stemrondes voor 19:45 bij de spelleiding gemeld worden wie dit zijn. Geeft Cupido geen geliefden op binnen de aangegeven tijd, dan zal Cupido een willekeurige dag sterven. Verder heeft Cupido ook gewonnen als de Geliefden overleven. ( Ook als Cupido gedood werd. )

  Geliefden: ( overlap met burger & eventuele andere rol )
  Geliefden krijgen elkaars rol te weten van de spelleiding, wanneer de een sterft, sterft de ander! Ze moeten samen de finish behalen. Als zij als enige over zijn hebben ze het spel gewonnen.

  Ziener: ( overlap met burger )
  De ziener heeft om de 2 dagen kans op een visioen over één medespeler. Dit visioen houd in dat de spelleiding de rol van een speler bekent maakt. De ziener bepaald van welke speler dat gebeurt.

  Dorpsgek ( overlap met burger )
  De Dorpsgek mag vanaf dag 2 elke 2 dagen 3 namen opsturen naar de spelleiding, afhankelijk van toeval stuurt de spelleider de rollen van die spelers in willekeurige volgorde terug naar de dorpsgek.


  Weerwolven: ( overlap met burger )
  Weerwolven mogen elke nacht 1 speler vermoorden. Ze kiezen als eerst een weerwolvenleider (opperwolf) en die stuurt dan elke avond VOOR 20.00 aan de leiding wie er vermoord gaat worden.

  Opperwolf: ( overlap met burger & Weerwolven )
  De opperwolf stuurt de pm door naar de leiding over wie er vermoord gaat worden die nacht. Als er van 2 verschillende wolven een pm komt wordt er niemand vermoord! Mocht deze sterven kiezen de wolven een nieuwe Opperwolf.

  infectiewolf ( overlap met burger & Weerwolven )
  De infectiewolf heeft de macht om één slachtoffer uit te kiezen die ook een wolf wordt, deze kracht is geldig vanaf het moment dat de 2e lynch gepleegd is! ( Er zal niet bekend worden gemaakt wanneer infectie plaats gevonden heeft )  Wakkerdam, Wakkerdam, de plek waar alles kan! Zo zong een jongeman toen hij het dorpje Wakkerdam binnen wandelde. Het was laat in de avond en weer was koud. De middeleeuwse huisjes hadden geen goede isolatie dus savonds als het koud werd kwam iedereen samen in een speciale plek wat ook wel het stamcafé genoemd werd. Hier was het altijd gezellig in de avond. De jongeman kreeg het ook koud en trad het stamcafé binnen. Iedereen keek de jongeman aan en een fractie van een seconde later werd hij binnen verwelkomd. Wakkerdam was dan wel een heel gezellig dorpje. Het lag ook afgelegen en was onbereikbaar voor de luxere vervoersmiddelen zoals paard en wagen. Iedereen die hier kwam was dan ook vaak weken onderweg voor het dorp bereikt werd en dat was ook meteen de reden dat het dorp weinig bezocht werd.
  Na een gezellige avond ging iedereen naar huis om te gaan slapen in de warme bedstee. De volgende ochtend deed de eigenaar van het stamcafé echter een verschrikkelijke ontdekking. Hij vond het lichaam van de jonge man die de avond van te voren binnen gekomen was op de grond. Het hart van de man was doorboord met een zilveren mes en het lichaam was half getransformeerd in een wolf. Dit kon niet goed zijn en even later was het gehele dorp bijeen geroepen.

  Na een hoop gepraat was het duidelijk, een aantal mensen had snachts iemand rond horen sluipen en iemand had ook een kreet gehoord. Waarschijnlijk betekende dit dat iemand de wolf in zelfverdediging neergestoken had. Aangezien niemand zei dat deze dit gedaan had werd aangenomen dat de wolf deze persoon had weten te infecteren. Misschien waren er wel meerdere mensen geïfecteerd!

  De lokale bibliotheekaris wist gelukkig uit een van de boeken dat weerwolven hooguit een beperkt aantal mensen konden infecteren per dag. Dit betekende echter nog wel dat er ongeveer 5 wolven waren in het dorpje Wakkerdam!

  Iedereen was het er over eens dat dit niet goed kon zijn en ze besloten een burgemeester te kiezen. Dit was nog nooit voorgekomen volgens de vastgelegde historie van Wakkerdam! De dorpelingen leek het het beste om elke avond een lynch te houden voor eenieder die zich verdacht gedroeg, doormiddel van een stemming zou de meest verdachte persoon aangewezen worden en deze zou gelyncht worden.


  Dit was het openingsverhaal voor WvW#32:Back to basics!

  Definitieve spelerslijst:

  1. The Simmies
  2. Mma
  3. QuikDead
  4. Girafi
  5. Ballonfangeert
  6. Prince Imrahil
  7. svcinc
  8. Tanais
  9. grijze zoeker will
  10. Roelcool
  11. GreatREne
  12.The fox of the night
  13. Qwets
  14. ColeHabo951
  15. appelflapeter101
  16. Josverboom
  17. Jelmerkanselaar
  18. Basbad
  19. manus97
  20. Cornekiller
  21.-RNW-
  22. Nikitirana
  23. Vieze Harry
  24. KokosNootje
  25.Fendt

  Er is nog ruimte voor 2 reserves!

  1.
  2.
   
 2. mma

  mma

  Lid sinds:
  14. okt 2009
  Berichten:
  413
  Leuk Bevonden:
  0
  Iedereen veel succes, dat het een leuk potje mag worden :)
   
 3. Insgelijks. :D
   
 4. Wat hun zeiden!
   
 5. Geitje

  Geitje

  Lid sinds:
  14. okt 2008
  Berichten:
  2.160
  Leuk Bevonden:
  0
  Inderdaad veel plezier en succes allemaal! :D
   
 6. Veel succes
  en stem voor als
  Burgermeester:D nu kan ik die grap weer maken :D
   
 7. veel succes iedereen.
   
 8. Tanais

  Tanais

  Lid sinds:
  16. aug 2010
  Berichten:
  2.012
  Leuk Bevonden:
  1
  Grappig ColeHabo :unsure:

  En inderdaad veel succes allemaal! :)
   
 9. De spelleiding wenst nogmaals iedereen veel plezier toe in deze ronde. We willen ook graag iedereen er aan herinneren dat alles wat je opstuurt per PM naar beide spelleiders op dient te sturen.

  Dus naar HappyPineapple en mij.
   
 10. Veel succes:)
   
 11. appelflapeter101

  appelflapeter101

  Lid sinds:
  9. feb 2009
  Berichten:
  1.723
  Leuk Bevonden:
  0
  moge de sluwste winnen :D
   
 12. Veel plezier allemaal xd
  Succes zeg ik maar niet, aangezien ik de wolfjes liever zie verliezen :p
   
 13. ik heb mijn rol ontvangen, iedereen veel succes.
   
 14. Is vandaag dag 1?
   
 15. ik ga ook maar even origineel doen, iedereen veel succes, dat het een leuk potje mag worden
   
 16. grijze zoeker will

  grijze zoeker will

  Lid sinds:
  23. aug 2011
  Berichten:
  25
  Leuk Bevonden:
  0
  veel succes iedereen :cool:
   
 17. [​IMG]

  Waarom?
  Omdat ik de enige ben?
   
 18. - Omdat het kan vergeten girafi:p
   
 19. Ik weet al wie er een goede kans maakt om mijn stem te krijgen. Girafi, wat een geweldige campagne :o
   
 20. Ik vind het wel verdacht dat iedereen ook de wolfjes succes wenst.
  Je wil toch niet dat de wolven winnen? :p
  Of je bent een wolf natuurlijk... Hmmz./