• Howdy, cowboy of cowgirl! Nieuw op het forum?
  Als je wilt deelnemen aan het forum heb je een forumaccount nodig. Registeer er snel een!
  Heb je al een forumaccount? Dan kun je hier inloggen.

De Unie versus de Confederatie

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
Beste cowboys en cowgirls,

Tegenwoordig kan iedereen wel een fortgevecht winnen of wereld domineren met een waslijst aan dominante tombolasets. Toch? TOCH?
Maar ken je die goede oude tijd nog? Toen er geen dominante sets waren en je met tactiek en teamwork een fortgevecht moest winnen?
Nou bewijs maar dat jij tot de fortgevecht elite behoort in ons fortgevecht evenement! Tijdens het evenement zullen twee teams in spannende fortgevechten strijden voor werelddominantie...of gewoon voor het plezier. Wie houdt er niet van zijn tegenstander van de torens te gooien?

Wereld:
Het evenement zal lopen van 11 oktober t/m 23 december.
Spelers kunnen 'gewoon' inloggen via de startpagina van The-West.
Rond de feestdagen zullen er geen fortgevechten georganiseerd worden. De organisatie houdt zich het recht voor om het evenement in te korten mocht daar noodzaak toe zijn. Alle fortgevechten zullen door de organisatie gestart worden en elke dag zal er een fortgevecht plaatsvinden. Teams mogen ook zelf forten uitbouwen en fortgevechten houden. Deze fortgevechten tellen niet mee voor het evenement en mogen niet 2 uur voor tot en met 2 uur na officiële fortgevechten plaatsvinden, anders worden zij verplaatst. Misbruik hiervan kan leiden tot gehele uitsluiting van het evenement met verlies van elke beloning.

Het evenement zal in meerdere fasen gespeeld worden. Iedere speler begint met lvl 100. Na verloop van tijd zal iedere speler op lvl 150 gezet worden en later zelfs op lvl 200 gezet worden. Mocht je erg actief spelen en een hoger lvl dan andere spelers behalen dat kan dit betekenen dat je in de volgende fase weer een gelijk lvl hebt als de andere spelers. Tijdens de openingsweek zullen er nog geen officiële fortgevechten plaatsvinden zodat iedere speler nog de benodigde voorbereidingen kan treffen op zijn account.

Account:
Elke speler zal, na bewerking door een evenementmoderator, starten met:
 • lvl 100;
 • 100 attribuutpunten;
 • 300 vaarheidspunten;
 • $1.000.000 bankgeld;
 • 3.000 munten;
 • Volledig vip tijdens het evenement;
 • alle recepten
Er is geen voorafgaande aanmelding op het forum vereist om deel te nemen aan dit evenement.
Zodra je ingelogd bent en de tutorial doorlopen hebt, schrijf een gm account in een fluister aan of maak een supportticket aan. Wegens real life drukte kan het aanmaken van een account tot maximaal 24 uur duren.

Wereldbonussen:
Tijdens het evenement zijn de volgende bonussen actief:
 • +300% arbeidspunten
 • +600% vindkans
 • +400% geluk
 • +500% geld van arbeiden
 • +1.400% snelheid
 • +600% actiepunt regeneratie
 • +600% levenspunten regeneratie

Teams:
Tijdens het evenement zal gevochten worden door twee teams. Ieder team resideert in dezelfde stad. Deze stad zal voor het evenement volledig uitgebouwd zijn met elk winkelvoorwerp beschikbaar in de winkels van de stad.
Het staat spelers vrij om van team te wisselen naar eigen inzicht, dit heeft geen invloed op het winnen van enige prijzen.
Elke stad heeft zijn eigen leiding. Spelers kunnen in onderlinge samenwerking bepalen wie hun leider is.

Eventregels:
Tijdens het evenement is het gebruiken van setvoorwerpen tijdens arbeiden en avonturen toegestaan. Het is ten strengste verboden om setvoorwerpen te dragen tijdens fortgevechten met uitzondering van:
 • Boerderij/farmer set;
 • Greenhorn set;
 • Gentleman/edelman set;
 • Indiaanse set;
 • Mexicaanse set;
 • Pelgrim set;
 • Kwakzalver set;
 • Slaapkop set;
 • Exclusieve set;
 • Het upgraden en gebruiken van deze voorwerpen is toegestaan;
 • Spelers kunnen van karakterklasse wisselen door een verzoek hiervoor in te dienen via een supportticket, maximaal eenmaal per dag;
 • Het is mogelijk om van beroep te wisselen, alle voortgang en geleerde recepten gaan hierbij verloren;
 • Het gebruik van speciale gevonden producten is toegestaan, denk hierbij aan voorwerpen als opuntia, pawpaw, reistas e.d.;
 • Gevonden voorwerpen of voorwerpen uit evenementen of (nugget) uitverkopen zijn niet toegestaan;
 • Questvoorwerpen die geen onderdeel uitmaken van een set zijn toegestaan, tenzij anders bepaald is;
 • Gebruik van het gouden wapenset is toegestaan;
 • Gebruik van de nieuwe/glanzende gouden wapenset is niet toegestaan;


Prijzen:
Tijdens dit evenement zullen een aantal beloningen te winnen zijn op basis van deelname:
 1. Deelname aan 10 officiële fortgevechten: een fortgevecht shirt;
 2. Deelname aan 50 officiële fortgevechten: ófwel 2 hoeden/sjaals/shirts/broeken/riemen/schoenen of 1 paard/zadel/duelwapen/geweer van een tombola evenement vóór 2023. Voorwerpen uit nugget uitverkopen (bijvoorbeeld John Bull wapens zijn expliciet uitgesloten);
 3. Voor deelname aan een fortgevecht verdien je 1 nugget met een maximum van 50 nuggets aan het einde van het evenement.
Naast deze prijzen is het mogelijk dat er 'prestatie' uitdagingen komen. Het voltooien van deze prestaties zal je extra beloningen kunnen verdienen. Deze prestaties zullen gerelateerd zijn aan fortgevechten.
Afhankelijk van de opkomst bij het evenement en hoe de fortgevechten kunnen verlopen zal besloten worden of deze prestatie uitdagingen er komen of niet. Houdt dus het forum goed in de gaten.

Spelregels:
 • De organisatie behoudt het recht om ten alle tijden de regels te veranderen, de wereld vroegtijdig te sluiten of spelers van het evenement uit te sluiten;
 • Indien een speler van het spel wordt uitgesloten vervallen al diens prijzen;
 • Alle voorwerpen zijn toegestaan tijdens de fortgevechten;
 • Het is niet toegestaan om met sets tijdens fortgevechten te strijden, met uitzondering van bovengenoemde sets;
 • Het is verplicht om deel te zijn van een van de twee steden. Fortgevechten die stadloos worden gedaan tellen niet mee voor het evenement en stadloos blijven kan leiden tot uitsluiting van het evenement;
 • Moderators die niet betrokken zijn bij de organisatie (dus exclusief Wasabi) mogen mee doen aan het evenement.
 
Laatst bewerkt:

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
Aankomende woensdag zal de wereld al beginnen en al de voorbereidingen zijn al getroffen. Beide steden zijn op het blackboard toegevoegd om het joinen te vereenvoudigen. Wanneer spelers om hun account upgrade vragen via de support of ingame fluister, zal ik ze in een stad plaatsen indien zij nog stadloos zijn. Hiermee zal (hopelijk) enige balans mogelijk zijn in het aantal spelers in elke stad.
Zoals aangegeven in de regels mogen spelers vrij van stad wisselen. Mocht het zo zijn dat ik je in de ene stad zet terwijl je graag de andere joint, dan staat het je vrij om deze te verlaten en 2 uur later de andere stad te joinen.
Ik heb als regel toegevoegd dat het verplicht is om een van de twee steden te joinen. Mocht je deelnemen zonder stad, dan telt dat fortgevecht niet mee voor prijzen. Langer stadloos blijven na een waarschuwing kan zelfs leiden tot uitsluiting van het evenement.
 

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
De wereld is nu geopend!
Het aanvragen van een account upgrade naar lvl 100 e.d. kan je doen via de support of door het fluisteren van een (blauw) gm account.
 

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
Woensdag 18 oktober zal het eerste officiële fortgevecht plaatsvinden.

Maandag en dinsdag worden er twee fortgevechten gehouden zodat teams het een en ander kunnen testen.
 

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
Na heroverweging is besloten om de officiële fortgevechten per maandag 23 oktober te starten zodat steden tijd hebben om een leider te kiezen en zich verder te organiseren, nieuwe spelers zich nog kunnen aanmelden en de evenementleiding de laatste voorbereidingen kan leggen aan het evenement.
Er zullen wel al een aantal fortgevechten georganiseerd worden: op maandag (16-10) en dinsdag (17-10) in kleine forten, op woensdag (18-10) en donderdag (19-10) in middelgrote forten en op vrijdag (20-10) en zaterdag (21-10) in grote forten.
 

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
De lang verwachte update komt eraan!
Dit weekend zullen alle accounts naar lvl 150 upgegrade worden. Aangezien dit handmatig zal gebeuren, zal dit geleidelijk gebeuren.
Om balans met fortgevechten te behouden zullen dit weekend geen fortgevechten gehouden worden en zullen de vereiste fortgevechten per prijs met twee dalen.
Daarnaast is er besloten om geen uitdagingen aan het evenement toe te voegen. Wel worden er twee extra prijzen toegevoegd bij het behalen van de originele 50, nu 48 fortgevechten:
- levenspunten kist;
- actiepunten kist.
 

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
Dit weekend zullen alle accounts naar lvl 200 gezet worden. Om die reden zal er morgen geen fortgevecht plaatsvinden.
 

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
Afgelopen weekend is het evenement afgelopen, hartelijk dank voor jullie deelname en inzet!

Zojuist zijn alle nugget beloningen al aan jullie account toegevoegd (het aantal deelgenomen fortgevechten (maximaal 47) +3 nuggets (in verband met de weekenden dat er geen fortgevecht was) tot maximaal 50 nuggets.
Deze week zal iedere deelnemer die aanspraak kan maken op een fortgevechtshirt of een tombola voorwerp een supportticket van mij ontvangen met het verzoek door te geven op welke wereld en welk voorwerp je wilt ontvangen. Houd dus de support goed in de gaten!
 

Wasabi

Teamleden
Spelmoderator
Forummoderator
Er lijkt enige verwarring te bestaan over de prijzen.
Het gaat om:
- maximaal 50 nuggets;
- fortgevechtshirt (id 50115000);
- actiepuntenkist;
- eerstehulpkit;
- 2 losse voorwerpen uit een tombola set van voor 2023 met een keuze uit hoed, sjaal, shirt, broek, riem of schoenen; óf
- 1 los voorwerp uit een tombola set van voor 2023 met een keuze uit paard, zadel, duelwapen of geweer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan